• Ամենավաղ ժամանակներից ի վեր շատ մշակույթներում ձուն եղել է վերածննդի խորհրդանիշը:
• Զատիկը երբեք չի լինում մարտի 22-ից շուտ և ապրիլի 25-ից ուշ:
• Առաջին զատկական զամբյուղները պատրաստվել են թռչնաբնի նմանությամբ:
• Շոկոլադե առաջին ձվերը պատրաստվել են դեռևս 17-րդ դարի սկզբում և դրանից ի վեր Զատկին առնչվող ամենաժողովրդական հաճույքներից մեկն են:
• Ըստ Գինեսի ռեկորդների գրքի` զատկական ուտելի ամենամեծ ձուն, որ որբևէ պատրաստվել է, 25 ֆուտ (762,5 սմ) բարձրություն ուներ, պատրաստված էր շոկոլադից և զեֆիրից: Ձուն կշռում էր 8,968 ֆունտ, իսկ այդ քաշը պահում էր պողպատե ներքին շրջանակը:
Անգլերենից թարգմանությունը` Լարիսա Նավասարդյանի